DÖNER KEBAB ŽiŽKOV

Döner kebab, v turečtině doslovně „rotující kebab“, je nakrájené jehněčí, hovězí nebo kuřecí maso, pomalu pečené na vertikálně rotujícím rožni. Döner kebab se většinou podávaná v pita chlebu se salátem, ale je také v misce se salátem a chlebem nebo hranolky, nebo se používá pro přípravu turecké pizzy s názvem „pide“ nebo „kebabpizza“.

 

Turecké kebaby jsou pokrmy z prostého nebo marinovaného masa grilovaného nebo dušeného. Téměř každý okres má svůj vlastní. Kebab je velmi populární po celém Turecku a jeho popularita se rozšířila po celém světě. Přinesen přistěhovalci a cestujícími dnes tvoří klíčovou část amerického a evropského fast food. Existuje mnoho odrůd kebabu v Turecku, včetně špízu, malých kostek masa grilovaných na špízu, kebab Döner, což je velký kus jehněčího nebo kuřecího masa, zatímco se otáčí na svislé rožni.

 

Středního východu“shawarma“, mexické „tacos al pastor“ a řecký „gyros“ jsou odvozeny od tureckého „döner kebab“, který byl vynalezen v Burse v 19. století.

 

Kebab v íránské verzi kebab, كباب ( také kebap, kabab, kebab, kibob, kebhav, kephav, qabab) je široká škála pokrmů z masa původem z Íránu. Tradiční maso na kebab je jehněčí, ale v závislosti k místním chutím to může být také hovězí, kozí, kuřecí, vepřové, ryby a plody moře, nebo dokonce i vegetariánská jídla, jako falafel nebo tofu. Stejně jako ostatní etnické potraviny byly přineseny přistěhovalci.

 


 

Döner kebab, literally "rotating kebab", is a sliced ​​lamb, beef or chicken, slowly roasted on a vertically rotating spit. Döner kebab is mly served in pita bread with salad, but is also in a salad and bread or french dish, or used to prepare Turkish pizza called "pide" or "kebabpizza."
 
Turkish kebabs are dishes of plain or marinated meat grilled or stewed. Almost every district has its own. Kebab is very popular all over Turkey and its popularity has spread all over the world. Bringing immigrants and travelers today is a key part of American and European fast food. There are many varieties of kebabs in Turkey, including skewer, small dice grilled meat, Döner kebab, which is a large piece of lamb or chicken while rotating on a vertical rosette.
 
The Middle East "shawarma", Mexican "tacos al pastor" and Greek "gyros" are derived from the Turkish "döner kebab", invented in the 19th century bourgeoisie.
 
Kebab in the Iranian version of kebab, كباب (also kebap, kabab, kebab, kibob, kebhav, kephav, qabab) is a wide range of meat dishes originating in Iran. Traditional kebab meat is lamb, but depending on local tastes it can also be beef, goat, chicken, pork, fish and seafood, or even vegetarian dishes such as falafel or tofu. Like other ethnic food, immigrants were brought.

 

Döner Kebab, wörtlich "rotierende Kebab", ist ein in Scheiben geschnittenes Lamm, Rind oder Huhn, das langsam auf einer vertikal rotierenden Spieß gebraten wird. Döner ist in der Regel in Pitabrot mit Salat serviert, sondern auch in einer Schüssel mit Salat und Brot oder Pommes, oder verwendet wird, um die türkische Pizza genannt „Pide“ oder „kebabpizza“ vorzubereiten.

 
Türkische Kebabs sind Gerichte aus gekochtem oder mariniertem Fleisch, gegrillt oder gedünstet. Fast jeder Bezirk hat seine eigene. Kebab ist in der ganzen Türkei sehr beliebt und seine Popularität hat sich auf der ganzen Welt verbreitet. Immigranten und Reisende mitzunehmen ist heute ein wichtiger Bestandteil des amerikanischen und europäischen Fastfoods. Es gibt viele Arten von Kebabs in der Türkei, einschließlich Spieß, kleine Würfel gegrilltes Fleisch, Döner Kebab, die ein großes Stück Lamm oder Huhn ist, während auf einer vertikalen Rosette drehen.
 
Der "Shawarma" im Nahen Osten, der mexikanische "Tacos al Pastor" und der griechische "Gyros" sind vom türkischen "Döner Kebab" abgeleitet, der im 19. Jahrhundert in der Bourgeoisie erfunden wurde.
 
Kebab in iranischer Version von Kebab, كباب (auch Kebap, kabab Kebab kibob, kebhav, kephav, qabab) ist eine große Auswahl an Gerichten aus Fleisch aus dem Iran stammen. Traditionelles Kebabfleisch ist Lammfleisch, aber je nach lokalem Geschmack kann es auch Rindfleisch, Ziege, Huhn, Schwein, Fisch und Meeresfrüchte oder auch vegetarische Gerichte wie Falafel oder Tofu sein. Wie andere ethnische Nahrungsmittel wurden Einwanderer mitgebracht.

 

      Stále pro vás připravujeme jen to nejlepší, především z čerstvých surovin a prvotřídních ingrediencí.